THOMAS INTERNATIONAL

FUNCTIEPROFILERING

De Functieprofilering geeft inzicht in de gedragskenmerken die nodig zijn om succesvol te zijn in een specifieke functie.

Dit helpt jou bij:

 • Het werven van de juiste persoon voor de functie
 • Vaststellen van ontwikkelbehoefte(n)
 • Herziening van rollen en herschikken van talenten

De Thomas Functieprofilering is ontworpen om op een snelle en effectieve wijze te bepalen welke gedragskenmerken nodig zijn voor de succesvolle beoefening van een bepaalde functie.

Is het functieprofiel bepaald, dan dient deze te worden vergeleken met het PPA profiel van de kandidaat, zodat kan worden vastgesteld in welke mate er een ’fit’ is tussen persoon en functie.

Ik heb Interesse

HET ASSESSMENT

Wat biedt het?

 • Werving en selectie

Werving en selectie van een van een kandidaat begint met het vaststellen van de functie-eisen. Met de Thomas Functieprofilering bepaal je snel en effectief welke gedragskenmerken nodig zijn voor de uitvoering van een functie. Vervolgens kan worden beoordeeld of er wat betreft gedrag en motivatie, een match is tussen kandidaat en functie. Dit verkort het selectieproces en voorkomt een mismatch.

 • Functioneren

Iemand die werkt in een functie die goed bij hem of haar past, functioneert beter en is tevreden. Het geeft inzicht in de gedragskenmerken die nodig zijn voor de succesvolle invulling van de functie. Vergelijking met het gedragsprofiel van de medewerker laat zien in hoeverre de persoon wat betreft gedragseigenschappen past in de functie. Mochten er verbeterpunten zijn, dan heb je direct inzicht in de ontwikkelgebieden. Zo kan je de werktevredenheid verhogen en het personeelsverloop reduceren.

 • Ontwikkelen

Je stelt eenvoudig vast welke medewerkers wat betreft gedragseigenschappen passen in hun rol in de organisatie – en welke niet. Op basis van de verschillen tussen de gewenste- en de aanwezige gedragscompetenties bepaal je welke ontwikkelingen nodig én haalbaar zijn.

FUNCTIEPROFILERING

Wat is het resultaat?

INZICHT IN

 • Welke gedragskenmerken nodig zijn voor de succesvolle beoefening van een specifieke functie en in hoeverre de kandidaat/medewerker past bij het opgestelde profiel.
 • Wat de geprefereerde werkstijl is en welk waarneembaar gedrag de persoon laat zien en hoe dit zich verhoudt in de functie.
 • Of de persoon gedragsaanpassingen doet om te voldoen aan de functie-eisen die op de lange termijn niet zijn vol te houden.
 • Of er meetbare spanningen zijn en/of frustraties in de huidige werksituatie.
 • Wat de werksterkten, de ontwikkelpunten en de waarde voor de organisatie zijn.
 • Hoe succesvol iemand kan worden in het beoefenen van zijn of haar functie en in welke mate er een ‘fit’ is tussen deze twee.
 • Verkort het werving- en selectieproces en voorkomt een mismatch.
Astrid Breet

Wauw! Dit smaakt naar meer!

Wauw! We hebben de eerste sessie erop zitten met “Sterk in Bedrijf’, maar dit smaakt naar meer!! Heldere uitleg van de PPA-analyses. Op naar de rest van de trainingen!

Astrid Breet

Sales Support Associate – Bangma Verpakking

Dan Hartenberg

Aanbevolen

Een super leuke training gehad met Hegeman Bouwgroep. Een diepe analyse van ons eigen profiel en daarna pitches en presentatietraining. Aanbevolen!

Dan Hartenberg

Relatie- en vastgoedadviseur Hegeman Bouwgroep

AANBEVELINGEN

Wat onze klanten zeggen

We kunnen zelf wel van de daken gaan lopen roepen hoe goed we zijn, maar we kunnen het ook onze opdrachtgevers en kandidaten laten vertellen. Veel leuker en eerlijker toch?

Hierbij een selectie uit de reacties van onze klanten op onze dienstverlening.