THOMAS INTERNATIONAL

HPTI – LEIDERSCHAPSASSESSMENT

Persoonlijkheidskenmerken bieden waardevolle inzichten in hoe en waarom mensen hun werk op een bepaalde manier benaderen en wanneer bepaalde kenmerken juist nadelig kunnen uitpakken.

Het leiderschapsassessment geeft een diepgaand inzicht in de eigenschappen die bepalen hoe mensen werken en presteren, bijvoorbeeld voor het stellen van doelen, het omgaan met stress, het omgaan met verandering, creativiteit, het nemen van risico’s en competitiviteit.

Door een beeld te krijgen van de onderliggende eigenschappen die bepalen hoe mensen werken en omgaan met degenen om hen heen, kun je beter voorspellen of iemand in een bepaalde rol past en wat jij kunt doen om werknemers beter te ondersteunen, aan te sturen en met hen te communiceren.

De resultaten van het leiderschapsassessment worden weergegeven in grafieken. Bij elke eigenschap wordt ook het optimale niveau voor een senior leidinggevende weergegeven. Hieraan kun je zien welke mensen potentie hebben voor een leidinggevende positie.

Ik heb interesse

INZICHT

Waarom HPTI?

Het assessmentrapport geeft inzicht in de mate waarin werknemers over een bepaalde eigenschap beschikken en vergelijkt deze met de optimale niveaus voor senior leiderschapsfuncties.

Het rapport geeft diepgaande inzichten in individuen op basis van elk kenmerk en biedt persoonlijke adviezen voor het ontwikkelen van
een senior leiderschapsstijl.

Wanneer het wordt gebruikt voor recruitment, helpt het persoonlijkheidsassessment in combinatie met de assessments voor gedrag en leervermogen om de persoonlijkheid en capaciteiten van kandidaten te
vergelijken met de vereisten binnen een bepaalde rol.

Deze waardevolle inzichten helpen onbewuste vooroordelen te verminderen, beter geïnformeerde beslissingen te nemen en een productief personeelsbestand op te bouwen.


EN VERDER…

Wat kan je er nog meer mee?

Het persoonlijkheidsassessment geeft een veel beter inzicht in mensen dan een cv of sollicitatiegesprek en helpt bij het beantwoorden van vragen zoals:

Hoe goed kan hij/zij omgaan met stressvolle situaties?
Heeft hij/zij een hoog arbeidsethos?
Voelt hij/zij zich op zijn/haar gemak in onbekende situaties?
Staat hij/zij open voor nieuwe manieren van werken?
Hoe gaat hij/zij om met moeilijke gesprekken?
Doet hij/zij het goed in een competitieve omgeving?

DE ACHTERGROND

Hoe werkt het?

De HPTI van Thomas is gebaseerd op een ‘optimaliteitsmodel’. Dit model gaat ervan uit dat persoonlijkheidskenmerken als ‘optimaal’ kunnen worden beschouwd als ze aansluiten op de vereisten voor een bepaalde rol of functie, zoals leidinggevend management.

De HPTI meet de volgende persoonlijkheidskenmerken:

Consciëntieusheid
Aanpassing
Nieuwsgierigheid
Risico-benadering
Complexiteit

De antwoorden op de HPTI worden verwerkt en uitgedrukt als een bepaalde positie op een continuüm voor elk van de 6 persoonlijkheidskenmerken. Ze vallen in één van de volgende vier niveaus: Laag, Gemiddeld, Optimaal of Excessief. Te veel of te weinig van een bepaalde eigenschap heeft voordelen, maar ook nadelen. Bepaalde kenmerken kunnen wijzen op een hoge slagingskans, of juist een risico vormen voor een anderszins succesvol persoon.

Astrid Breet

Wauw! Dit smaakt naar meer!

Wauw! We hebben de eerste sessie erop zitten met “Sterk in Bedrijf’, maar dit smaakt naar meer!! Heldere uitleg van de PPA-analyses. Op naar de rest van de trainingen!

Astrid Breet

Sales Support Associate – Bangma Verpakking

Dan Hartenberg

Aanbevolen

Een super leuke training gehad met Hegeman Bouwgroep. Een diepe analyse van ons eigen profiel en daarna pitches en presentatietraining. Aanbevolen!

Dan Hartenberg

Relatie- en vastgoedadviseur Hegeman Bouwgroep

AANBEVELINGEN

Wat onze klanten zeggen

We kunnen zelf wel van de daken gaan lopen roepen hoe goed we zijn, maar we kunnen het ook onze opdrachtgevers en kandidaten laten vertellen. Veel leuker en eerlijker toch?

Hierbij een selectie uit de reacties van onze klanten op onze dienstverlening.